Despre Ouranopoli

Ouranopoli este portul principal din care se ia ferryboat-ul spre Sf. Munte, o așezare liniștită care freamătă sub un amalgam de modernism și clasic. Ouranopoli este o mică stațiune la care se poate ajunge relativ ușor cu mașina personală sau cu un autobuz din Tesalonic. Tot aici se află și granița cu Sf. Munte Athos până la care femeile au acces nerestricționat.

Veți întâlni la tot pasul monahi de toate naționalitățile, pelerini, mașini cu marfă destinate Sf. Munte, etc. pe scurt o animație înălțătoare de suflet. Veți descoperi o Grecie extrem de primitoare și de specială.

Pentru pelerinii care doresc să urce pe Sf. Munte, Ouranopoli este locul unde înnoptează cu o zi înainte de îmbarcare la numeroasele pensiuni. Tot aici există o mulțime de taverne cu mâncare cu specific grecesc, iar la cele mai multe puteți comunica în românește sau în cel mai rău caz în engleză.

Harta regiunii

Harta interactivă vă permite vizualizarea regiunii Ouranopoli. În zonele de interes (port, pensiuni, graniță, etc.) sunt plasate simboluri.

Cazare

Deși Ouranopoli nu duce lipsă de pensiuni, preferința noastră este Pensiunea Katerina, loc la care tragem de fiecare dată când urcăm pe Sf. Munte. Am ales acest loc pentru că e cochet, camerele arată bine și fiind puțin mai departe de port există loc de parcare gratuit. Nu în ultimul rând proprietarii sunt extrem de amabili și de prietenoși.

Pensiunea Katerina
Persoană de contact: Riga Katerina
Tel. fix: +30 23770 71135, Tel. mobil: +30 6977934405
E-mail: rigas-ko@hotmail.com
Web: http://www.pansionkaterina.com/index_en.html

Grupurile mai mari pot apela la Hotel Xenia, aflat foarte aproape de port. Hotelul se află pe malul mării și printre angajați îl veți întâlni pe Vasile, un român extrem de amabil și de binevoitor.

Tipărire